Waarom Beachsport

Beachsport is echte zomersport. Beachsporten zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Lekker sporten en ontspannen met je voeten in het zand. Beachsport is leuk om te beoefenen maar ook leuk om naar te kijken. Beachsporten spreekt aan bij jeugd en jong-volwassenen. Beachsporten heeft een verfrissende werking bij herpositionering van bestaande sportcentra en sportparken Beachsporten is een interessante optie voor bedrijfssport-arrangementen. Het aantal beachsport locaties zijn hierdoor de laatste jaren sterk gegroeid.

Beachvolleybal of strandvolleybal

Het speelveld van beachvolleybalveld is 8 m x 16 meter (rechthoekig). Rondom het speelveld moet een obstakelvrije vrije ruimte/zone zijn van minimaal 5 m. in totaal is gewenste speelruimte 18 x 26 m.

De lijndikte hoort bij het speelveld (8 x 16 m). Een bal is ‘in’ als de (afdruk van de) bal de lijn raakt.

De belijning is 5-8 cm breed, kleur sterk contrasteert met kleur van het zand. Belijning van een beachvolleybalveld bestaat uit in het zand aangebrachte spanbanden. Eventueel blootliggende ankers (4 hoekpunten) moeten van een zacht en flexibel materiaal gemaakt zijn.

Er is geen middenlijn; er kan dus ook geen lijnfout worden gemaakt door het overschrijden van deze lijn, al mag de tegenstander geen hinder ondervinden als de speler onder het net doorkomt.

In 1996 is beachvolleybal een Olympische sport geworden.

Hier complete omschrijving van Nevebo beachvolleybal aanleg normen: Link normen volleybal Beachveld.

Beachvoetbal, beachsoccer of strandvoetbal

Afmetingen beachvoetbal speelveld: 35-37 meter lang en 26-28 meter breed.

Dit is incl. de lijndikte. De lijndikte hoort bij het speelveld. De belijning moet tussen de 8-10 breed zijn, kleur wit. Uitloop zowel zijkant als achterkant minimaal 4,0 m. Het doel is 2.2 meter hoog en 5.5 meter breed.

De gele vlaggen buiten het speelveld markeren aan iedere zijde het strafschopgebied (de rode vlaggen op de hoekschoppunt tot de gele vlaggen buiten het speelveld). De rode vlaggen buiten het speelveld markeert de virtuele middenlijn.